Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΚΑΛΑΜΑΡΙΕΡΕΣ SEPHIA EGIXILE KEIMURA ΑΠΟ ΤΗΝ SHIMANO


Αν ψαρεύετε καλαμάρια από την ακτή αλλά και από το σκάφος τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε  τις νέες καλαμαριέρες sephia egixile της Shimano.

Η ιαπωνική εταιρεία Shimano έχοντας μια τεράστια εμπειρία στον χώρο της ερασιτεχνικής αλιείας και μένοντας πιστή στις αξίες της και στην ποιότητα των προϊόντων της, θεωρείται η πλέον εξειδικευμένη εταιρεία στην κατασκευή egi (γαρίδες).

 Μετά από συνεχείς δοκιμές σε τόπους όπου συχνάζουν τα καλαμάρια, (δοκιμές πραγματοποιήθηκαν και στην χώρα μας), η Shimano κατασκεύασε την καινοτόμα καλαμαριέρα Sephia Egixile.

Ας δούμε όμως ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που την κάνουν να συγκαταλέγεται στην ελίτ των τεχνητών για το eging.
Διαθέτει το κλασικό σχήμα της γαρίδας, με πολύ μυτερό όμως κεφάλι, γεγονός που της δίνει την δυνατότητα να πραγματοποιεί απότομες κινήσεις

 όπως και η γαρίδα, παράλληλα δε μας δίνει καλλίτερη αίσθηση όταν το καλαμάρι αγγίξει την καλαμαριέρα ή όταν η καλαμαριέρα αγγίξει τον βυθό.

Το υδροδυναμικό της σχήμα βοηθά ιδιαίτερα στην ανάκτησή της, αφού παρουσιάζει μικρή αντίσταση στο νερό και η αντίδραση που έχουμε στο καλάμι είναι άμεση, με τις απότομες αλλαγές στην κατεύθυνσή της να προκαλεί τα ένστικτα των καλαμαριών.

Τα φυσικά  φτεράκια στα πλαϊνά της δίνουν την σωστή ισορροπία και την επιτρέπουν να βυθίζεται ομαλά, διατηρώντας παράλληλα την οριζόντια πλεύση της.

Το βαρίδι είναι υδροδυναμικά σχεδιασμένο με εγκοπές στο κάτω μέρος του για να αντιλαμβανόμαστε με ευκολία την υφή του βυθού και οι τρύπες του μας δίνουν την δυνατότητα να προσαρμόζουμε εύκολα κάθε τύπο βαριδίου για να ρυθμίσουμε κατάλληλα τόσο την ταχύτητα βυθίσματος, όταν θέλουμε να τις ψαρέψουμε με συρτή στα ρηχά ή με shore jigging από την ακτή και την βάρκα, αλλά πολλές φορές και να υπερνικήσουμε το ρεύμα ή τον κόντρα αέρα.

Η ταχύτητα βυθίσματος για την καλαμαριέρα με βάρος 11,5 gr είναι 7sec σε κάθε μέτρο και για τις καλαμαριέρες των 15gr και 19gr είναι 3 ½ sec σε κάθε μέτρο.

Ολογραφικά μάτια που δίνουν μια αληθοφανή εμφάνιση της καλαμαριέρας στο νερό.

Ο κρίκος είναι ανοξείδωτος και πολύ ανθεκτικός χωρίς να σπάει μετά από πολλές χρήσεις.

Αυτό όμως που κάνει την καλαμαριέρα Sephia Egixile της Shimano να ξεχωρίζει  από όλες τις άλλες είναι το πατενταρισμένο υλικό keimura που είναι κατασκευασμένο το σώμα της. 

Αυτό το υλικό έχει την ιδιότητα να απορροφά την ηλιακή ακτινοβολία και να εκπέμπει στο φάσμα του υπεριώδους UV(Ultra Violet) κάνοντας τα καλαμάρια να την επιτίθενται με μανία. 


Αυτό το υλικό θα λέγαμε ότι αποδίδει ακόμη καλλίτερα όταν οι φωτεινότητα στο σημείο που ψαρεύει η καλαμαριέρα μας δεν είναι τόσο έντονη. Έτσι κρεμαστά νερά, θολά νερά αλλά και συνθήκες συννεφιάς είναι ακόμη πιο ιδανικές για την Sephia Egixile. Το βράδυ χρειάζεται να τις φωτίσετε με φακό που αποδίδει UV φωτισμό, για να έχετε θεαματικά αποτελέσματα.
Το πανί που είναι επενδεδυμένη, είναι πολύ πυκνής πλέξης με πολύ μεγάλη αντοχή στα δαγκώματα των καλαμαριών, με αποτέλεσμα να μην σχίζεται και να διατηρείται σαν καινούρια για πάρα πολλά ψαρέματα, σε αντίθεση με κάποιες άλλες που με το πρώτο δάγκωμα σχίζονται αμέσως.

 Το στεφάνι με τα διπλά αρπάδια στο πίσω μέρος της είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και πολύ κοφτερό ώστε να καρφώνει εύκολα ακόμη και στα επιπόλαια αρπάγματα των καλαμαριών.



Διατίθενται στα παρακάτω μεγέθη και χρωματισμούς:

ΚΩΔΙΚΟΣ
ΧΡΩΜΑ
ΜΕΓΕΘΟΣ
ΒΑΡΟΣ
EG325GE
01T,06T,14T,15T,16T,17T
7,8cm
11,5gr
EG330GE
01T,06T,14T,15T,16T,17T
9,5cm
15gr
EG335GE
01T,06T,14T,15T,16T,17T
10,7cm
19gr













ΠΡΟΣΟΧΗ:
Για να δείτε το φυσικό μέγεθος των φωτογραφιών κάνετε κλικ επάνω στην φωτογραφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου