Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

STELLA FI 2500/4000



Ο νέος μηχανισμός Stella, πέρα από τον εντυπωσιακό σχεδιασμό καταφέρνει να συνδυάσει τις καινοτομίες, την τεχνολογία και την απίστευτη κατασκευαστική ικανότητα των μηχανικών της Shimanο, προσφέροντας την τέλεια απόδοση.
Σχεδόν κάθε κομμάτι του νέου Stella έχει επανασχεδιαστεί και βελτιωθεί. Νέο σύστημα γραναζιών και ρουλεμάν, ακόμη και η τοποθέτηση των εσωτερικών στοιχείων έχει αλλάξει ώστε όχι μόνο να αισθάνεστε την διαφορά αλλά να σας προσφέρει απαράμιλλη εμπιστοσύνη στη χρήση. Με το νέο Stella, ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η απόδοση ενός μηχανισμού αλλάζει επίπεδο. Μεγιστοποιείται η απόλαυση του ψαρέματος και είναι εμπειρία που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.
STELLA FI

2500
4000
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 
ΒΑΡΟΣ (ΓΡΑΜ.)
225
260
ΡΟΥΛΕΜΑΝ
SHIELDED A-RB
13
13
ΠΟΛΥΡΟΥΛΕΜΑΝ
1
1
ΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ
5,3:1
5,2:1
ΑΝΑΚΤΗΣΗ
77
78
ΜΕΓΙΣΤΟ ΦΡΕΝΟ (kg)
9
11
ΠΛΑΙΣΙΟ
MAGNESIUM
ΜΑΝΙΒΕΛΑ
SINGLE MACHINED ALUMINIUM
ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ
ONE PIECE
ΥΛΙΚΟ ΠΟΜΠΙΝΑΣ
COD FORGED ALUMINIUM
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ(mm/m)
0,18/290
0,25/260
ΕΞΤΡΑ ΜΠΟΜΠΙΝΑ
COD FORGED ALUMINIUM
X-SHIP
·         
·         
MIKROMODULE
·         
·         
FREE BODY
·         
·         
COREPROTECT
·         
·         
MAGNUMLITE ROTOR
·         
·         
COLD FORGED ALUMINIUM GEAR
·         
·         
MAINTENANCE PORT
·         
·         
E.I.
·         
·         
BARRIER GEAR
·         
·         
POWER AL
·         
·         
RIGID SUPPORT DRAG
·         
·         
SUPER MAGNESIUM
·         
·         
AERO WRAP II
·         
·         
AR- C SPOOL
·         
·         
WATERPROOF DRAG
·         
·         
SUPER STOPPER II
·         
·         
DYNA – BALANCE
·         
·         
POWER ROLLER
·         
·         
BIOGRIP
·         
·         
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ STELLA FI
X SHIP:  Τεχνικά χαρακτηριστικά συνεργάζονται και προσφέρουν απίστευτη ακρίβεια στην χρήση. Τοποθετώντας το γρανάζι πηνίου κοντά στο κέντρο του κεντρικού γραναζιού κίνησης, μεγαλύτερη δύναμη μεταφέρεται από την μανιβέλα στον ρότορα. Ο ρότορας υποστηρίζεται και στις δύο άκρες από S-ARB  ρουλεμάν που προσφέρουν απαλή λειτουργία, με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αυτό δημιουργεί περισσότερη σταθερότητα.
MIKROMODULE: Το νέο Micro Module σύστημα γραναζιών παρέχει βελτιωμένη ευθυγράμμιση των γραναζιών, καθώς και περισσότερη ισχύ και ροπή χάρη στη χρήση πιο μικρών δοντιών στο κύριο γρανάζι και στο pinion gear.
S-SYSTEM+RELIANCE
Το πρόγραμμα SR είναι η εξέλιξη του S-System εμπλουτισμένο από καινοτόμες αλλαγές που χαρακτηρίζονται με μια λέξη: ‘Reliance’ δηλαδή ‘Εμπιστοσύνη’. Το πρόγραμμα Reliane έρχεται να ενσαρκώσει όλα τα όνειρα για τον απόλυτο μηχανισμό Ψαρέματος.
S A-RB : Τα υψηλής ποιότητας ρουλεμάν A-RB κλειστού τύπου έχουν λαστιχένιο ή ανοξείδωτο κάλυμμα (ανάλογα με το μέγεθός τους) και δεν επιτρέπουν στην άμμο και την σκόνη να εισχωρήσουν, προσφέροντας την απόλυτη προστασία από την διάβρωση.
ROLLER BEARING: Η Shimano είναι η μοναδική εταιρία που κατασκευάζει τα δικά της Roller Bearing. Αυτό το τεχνολογικό επίτευγμα διασφαλίζει την άριστη λειτουργία χωρίς αντεπιστροφή. Ένα roller bearing της Shimano αντιστοιχεί σε 3-4 κοινά bail bearings.
RIGID SAPPORT DRAG: Το σύστημα του μηχανισμού που περιορίζει στο ελάχιστο το τρέμουλο της πομπίνας ακόμη και σε πολύ light χρήσεις. Έτσι λοιπόν, οποιαδήποτε κι αν είναι η ρύθμιση του φρένου, η πομπίνα δεν τρέμει αλλά εντυπωσιάζει με την απαλή της λειτουργία.
CF ALUMINUM COLD FORGED SPOOL: Αυτές οι πομπίνες δημιουργούνται από κράμα αλουμινίου με κρύα σφυρηλάτηση. Η διαδικασία αυτή δημιουργεί ελαφριές πομπίνες με μεγάλη δομική δύναμη και περισσότερη αντίσταση στη διάβρωση και τις φθορές.
ONE PIECE BAIL: Ο βραχίονας αποτελείται από ένα μόνο τμήμα και δεν επιτρέπει το χαλάρωμα της μισινέζας την ώρα της χρήσης. Το ανοξείδωτο ατσάλι μειώνει δραματικά τα στριψίματα και κατευθύνει με μεγαλύτερη ταχύτητα την μισινέζα στο line roller.
AERO WRAP II: Το Aero Wrap II είναι ένα ειδικό σύστημα κίνησης και λειτουργίας των γραναζιών σχεδιασμένο και εναρμονισμένο με την πομπίνα A-RC. Μειώνοντας δραματικά τις τριβές η Shimano πέτυχε το απόλυτο στο στρώσιμο της μισινέζας στην μπομπίνα, αποτρέποντας την απώλεια ενέργειας. Οι πυκνές παράλληλες σπείρες σε συνδυασμό με το σύστημα 2 speed  oscillation προσφέρουν άνετες και μακρινές ρίψεις.
EASY MEINTENANCE PORT: Το σύστημα αυτό δίνει την δυνατότητα στον μηχανισμό να αυτολιπαίνεται κατά την διάρκεια της λειτουργίας. Ξεβιδώνοντας μια βίδα στον κορμό του μηχανισμού, κάτω από την μανιβέλα, και προσθέτοντας την ποσότητα του λιπαντικού που προτείνει ο κατασκευαστής, διατηρούμε τα εσωτερικά μέρη του μηχανισμού σε άριστη κατάσταση αποφεύγοντας το ρίσκο της διάλυσης και συναρμολόγησης.
AR-C SPOOL: Μετά από χιλιάδες δοκιμές ρίψεις και προσομοιώσεις σε υπολογιστή έχει επιβεβαιωθεί ότι η νέα πομπίνα AR-C παρέχει τις μεγαλύτερες αποστάσεις ρίψεις από μια κοινή πομπίνα, ενώ αποτρέπει τις σπασμωδικές κινήσεις και το μπέρδεμα της πετονιάς ή του νήματος. Ο σχεδιασμός της μπομπίνας σε σχήμα V έχει ως αποτέλεσμα η μισινέζα να ξετυλίγεται σε μικρότερες σπείρες με αποτέλεσμα την μείωση των φθορών στο πρώτο δαχτυλίδι  και να πετυχαίνονται πιο μακρινές βολές με μεγαλύτερη ακρίβεια.
WATERPROOF DRAG: Οι λαστιχένιες φλάντζες προστατεύουν το φρένο κατά την είσοδο νερού και άμμου στο εσωτερικό.
SUPER STOPPER II: Εάν τοποθετήσετε τον διακόπτη του μηχανισμού στην θέση αντι-επιστροφής θα διαπιστώσετε μηδενική κίνηση της μανιβέλας λόγο του Super Stopper II. Αλάνθαστο κάθε στιγμή στις πρακτικές του λειτουργίες, περιλαμβάνονται μικρορρυθμίσεις για μύτες quiver ή για χρήση βομβητών.
DYNA-BALANCE: Αυξάνει την απαλότητα και την ισορροπία ενώ συγχρόνως μπορεί να δέχεται τα φορτία που μεταβιβάζουν τα εσωτερικά μέρη του μηχανισμού.
POWER ROLLER: Ο ειδικός σχεδιασμός του Power roller της Shimano μειώνει δραματικά το στρίψιμο της μισινέζας την ώρα της χρήσης, μεγάλο προτέρημα όταν χρησιμοποιείται ψιλή μισινέζα ή νήμα.
FLOATING SHAFT II: Το σημείο κλειδί στους μηχανισμούς είναι εκεί που ο άξονας έρχεται σε επαφή με το πηνίο. Οι σχεδιαστές της Shimano περιόρισαν το κενό στο σημείο επαφής τοποθετώντας ρουλεμάν στις δύο πλευρές του άξονα. Το αποτέλεσμα είναι ο μηχανισμός να δουλεύει ανάλαφρα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

BIOGIP: Η περιοχή κάτω από την θέση του μηχανισμού έχει μειωθεί σε μέγεθος και έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε τοποθετώντας τα δάχτυλά σας να έχετε τον απόλυτο έλεγχο των λειτουργιών ου καλαμιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου